Rutes de Gràcia

Cultura i creativitat a cada racó

El districte de Gràcia és carismàtic, bulliciós, cosmopolita i bohemi. A Gràcia conviuen veïns graciencs de tota la vida amb estudiants d’intercanvi, artistes bohemis que recerquen inspiració, joves i no tan joves que se saluden per les places mentre fan cua davant del cinema més independent. És una gran família, són els de Gràcia, i al districte hi ha espai per a tothom.

Però Gràcia no és només la Vila, sinó el districte és molt més ampli i ric arquitectònicament i culturalment, des de l’Ajuntament varen crear una App i web amb 5 rutes perquè tothom pogués conèixer el barri. AgoDos vàrem realitzar un vídeo promocional d’aquestes rutes, amb la peculiaritat que tots els protagonistes que varen participar són graciencs, donem gràcies als Lluïsos de Gràcia, als comerços, al Vicenç, la Paquita… i a tots aquells que vàreu participar. Vídeo amb col·laboració amb Andreu Adrover.

Client
Ajuntament del Districte de Gràcia
Data
2017
Serveis
Guió · Direcció d'Art & Video

Rutes de Gràcia

Un video que busca publicitar i donar a conèixer els racons del barri, a través d’infografies i d’escenificacions típiques d’un dia qualsevol entre els seus carrers.

Una mirada al barri

Des de l’ajuntament es va plantejar un vídeo de difusió de les diferents rutes culturals i històriques del Barri de Gràcia. Buscar la mirada del veí o veïna que s’estima els seus carrers i places i que fos des d’aquesta perspectiva com es mostrarien els seus racons als nous visitants.

Una història de retrobaments

Per a desenvolupar la direcció d’art i el guió es va optar per crear una trama de retrobaments casuals entre els dos personatges principals. Unes anades i vingudes pels racons més màgics de cada una de les rutes que acabaran en un punt d’unió, amb un final obert per la interpretació.

Modernitat i tradició

Un dels conceptes que volíem ressaltar era l’eclecticisme del barri, punt de trobada entre els comerços més antics i les iniciatives més modernes i alternatives. Donar veu a la seva gent com un element essencial en aquesta idea de districte.

Una App per descobrir

  • Inclou 5 rutes per descobrir el Gràcia de Barcelona
  • Gràcia té molta riquesa en els seus jardins i parcs, en la seva memòria històrica, en l’herència industrial i arquitectònica, en el seu art religiós i en les rutes comercials. Hem seleccionat aquells indrets que creiem que no pots perdre’t.
  • En cada ruta t’expliquem una breu descripció de cada un dels punts emblemàtics que t’aniràs trobant.
  • Aquesta ruta està disponible amb mapes offline (sense connexió).
  • Incorporant la realitat augmentada en aquestes rutes volem que et sentis com a casa i t’ajudarem a que no et perdis cap punt d’interès.
  • No cal que acabis la ruta! Fes el tros que vulguis i torna un altre dia per acabar-lo!
Aquesta app està pensada tothom que li agradi  descobrir la ciutat de forma saludable, fent caminades o rutes corrent. Un convit a recórrer la ciutat tot fent senderisme.